Otvorena izložba „Snaga ženske pisane riječi“

0

ZVORNIK – U zvorničkoj Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci danas je povodom Međunarodnog dana žena otvorena izložba pod nazivom „Snaga ženske pisane riječi“, na kojoj su izložena djela domaćih i stranih književnica.

Autor izložbe bibliotekarka Jelena Matić rekla je da se ovom izložbom promoviše književni rad žena pisaca, čija se djela dostupna korisnicima Narodne biblioteke.

Ističući da je izložba postavljena tako da se mogu vrlo brzo uočiti sva izložena književna djela, Matićeva smatra da je veoma značajno za svakog pojedinca da čita i da stvara kulturu čitanja tokom cijelog života, navodeći da je „kultura čitanja u padu, posebno kod mladih“.

Ona je dodala da su, između ostalih, izložena djela Desanke Maksimović, Isidore Sekulić, Gordane Kulić, Nade Marinković, LJiljane Habjanović Đurović i drugih književnica.

„Naše književnice su, osim uspjeha u književnosti, imale uspjeha i u istorijskim tokovima, jer je zahvaljujući njihovim djelima u narodu probuđena svjest kolika je snaga ženske riječi, a u ovom slučaju pisane“, naglasila je Matićeva.

Na izložbi su postavljena djela i književnica iz Engleske, Francuske, NJemačke i drugih zemalja.

Izložba „Snaga ženske pisane riječi“ biće otvorena do petka, 12. marta.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare