Отворена изложба слика за помоћ д‌јеци са потешкоћама у развоју

0

ИСТОЧНА ИЛИЏА – Продајна изложба слика рађених техником енкаустика, чији је приход намијењен д‌јеци са посебним потребама и потешкоћама у развоју, отворена је у Источној Илиџи.

Директора „Форум театра“ из Источног Сарајева Витомир Митрић рекао је да ће изложба 30 слика чланова Удружења „Перспектива плус“ бити отворена до 16. новембра.

Митрић је појаснио да су слике израђене у оквиру пројекта „Заједнице које брину“ у коју су били укључени „Форум театар“ и Удружење „Перспектива плус“ из Источног Сарајева уз подршку агенције УН жене, Института за популацију и развој, те општине Источна Илиџа.

Замјеник начелника Источне Илиџе Мирослав Лучић рекао је новинарима да ова локална заједница има одличну сарадњу са невладиним сектором, те да ће општина наставити да помаже невладине организације, а нарочито удружења која се баве бригом и заштитом д‌јеце са посебним потребама.

Лучић је навео да ће средства обезбијеђена продајом слика олакшати свакодневни живот д‌јеце са посебним потребама.

Предсједник Удружења „Перспектива плус“ Рајка Симанић рекла је да су се чланови Удружења, углавном треће животне доби, радо одазвали овом пројекту.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare