Otvorena izložba slika učeničke grupe „Art i n medias res“

0

FOČA – U fočanskom Muzeju Stara Hercegovina večeras je otvorena izložba slika likovne grupa“Art i n medias res“ iz Srednjoškolskog centra Foča, koju većinom čine talentovani učenici ove škole, ali i nekoliko osnovaca i učenika Bogoslovije.

Likovna sekcija profesora likovne kulture Ranka Kovača ovakvim izložbama tradicionalno učestvuje u Majskim fočanskim svečanostima, a svoje slike izlagala je i u Srbiji, te u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske i u Ambasadi SAD u Sarajevu.

Grupa trenutno okuplja dvadesetak članova, koji su se na izložbi predstavili sa 24 ulja na platnu.

Dosta bivših članova grupe „Art in medias res“ nakon srednje škole upisalo je likovnu akademiju, a upravo to namjerava da učini i maturant Srednjoškolskog centra Milan Kujundžić.

„U sekciji sam tri godine. Naši članovi koji su upisali likovnu akademiju ili arhitekturu su među najboljim studentima, jer Foča ima odličnu likovnu sekciju i odličnog profesora“, kaže Kujundžić.

Direktor Muzeja Stara Hercegovina Branka Dragičević kaže da ova ustanova svake godine svoje prostorije rado ustupa ovoj likovnoj grupi.

„Drago nam je da im dajemo podršku da nastave dalje, da stvaraju ovako lijepe radove i da ih prmovišemo na neki način, jer većina njih nastavlja da se bavi slikarstvom+“, rekla je Dragičevićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare