Otvorena izložba ručnih radova

0

U galerijskom prostoru Kulturnog centra na Palama sinoć je otvorena tradicionalna izložba ručnih radova, nakita i suvenira na kojoj učestvuje 13 izlagača sa područja grada Istočno Sarajevo.

Direktor Kulturno-sportskog centra Pale Marko Sikima rekao je da je ovo deveta izložba ručnih radova komercijalnog karaktera i da želi izlagačima da ostvare određenu materijalnu satisfakciju.

„Činjenica da skoro deceniju organizujemo ovu izložbu pokazuje da je postala prepoznatljiva na području našeg grada. Ovo je jedinstvena prilika za sve izlagače da se predstave publici i dobiju pažnju kakvu zaslužuju“, istakao je Sikima.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su u galerijskom prostoru predstavljeni unikatni radovi i pozvao stanovnike Pala i grada Istočno Sarajevo da u naredna tri dana posjete izložbu i kupovinom izloženih predmeta pomognu ženama koje na ovaj način popunjavaju svoj budžet.

„Nadam se da će narednih godina biti još više izlagača i da će biti stvoreni uslovi da ova postavka bude stalna, a ne samo ova tri dana“, kaže Jugović.

Direktor Edukativnog centra „Big ben“ sa Pala Ana Čegar kaže da su počastvovani što su dio ove izložbe koja se tradicionalno održava, te da izlažu predmete od različitih materijala koje đaci prave na kreativnim radionicama.

Mira Jovičić kaže da drugi put učestvuje na izložbi ručnih radova i da pravi ukrasne flaše isključivo dekupaž tehnikom. Ona dodaje da radi likove svetaca, jer je to ispunjava i da je emotivno vezana za svaku bocu koju ukrasi.

Izložba ručnih radova biće zatvorena u petak, 27. aprila, u 12.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare