Donatorsko veče za prikupljanje novca za zamjenu stolarije

0

Donatorsko veče pod nazivom „Mladi su naša sadašnjost i budućnost“ biće održano večeras na Palama radi prikupljanja novca za zamjenu stolarije na objektu Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Pale“.

Direktor SŠC „Pale“ Nedeljko Gazivoda naveo je da će donatorsko veče biti održano u okviru projekta energetske efikasnosti „Zeleni ekonomski razvoj“ vrijednog 450.000 KM, za koji je škola aplicirala.

On je napomenuo da je dio sredstava obezbijeđen jer se projekat realizuje posredstvom UNDP-a, opština Pale izdvojila je 20.000 KM, a Skupština grada Istočno Sarajevo 10.000 KM, dok bi škola trebalo da obezbijedi 225.000 KM.

„Projekat bi bio realizovan etapno. Prva etapa je zamjena stolarije koja košta 120.000 KM. Kada bismo obezbijedili 60.000 KM, mogli bismo dobiti još toliko novca od UNDP-a i Švedske međunarodne razvojne agencije /SIDA/“, pojasnio je Gazivoda.

Prema njegovim riječima, upravo zato su u školi odlučili da organizuju donatorsko veče i pozovu lokalne privrednike, predstavnike javnih institucija, političke predstavnike i prijatelje škole da se uključe u ovu aktivnost.

Gazivoda je pojasnio da je projektom obuhvaćena zamjena krova i fasade, te vanjske stolarije na kojoj bi se moglo uštedjeti i do 30 odsto energije, jer škola ima vlastitu kotlovnicu.

On je dodao da je objekat izgrađen 1956. godine, rekonstruisan je 1997. godine, ali su zbog dotrajale stolarije gubici energije ogromni.

Srednjoškolski centar učestvovao je u projektu povećanja energetske efikasnosti „Zeleni ekonomski razvoj“ koji sprovodi UNDP u saradnji sa agencijom SIDA i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Donatorsko veče biće održano večeras u svadbenom salonu „Sara-Stanišić“ na Palama sa početkom u 19.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare