Otvorena izložba „Andrić za sva vremena“

0

VIŠEGRAD – U Spomen-biblioteci „Ivo Andrić“ u Višegradu večeras je otvorena izložba dokumenata i fotografija o životu i djelu nobelovca Ive Andrića pod nazivom „Andrić za sva vremena“. Otvarajući ovu izložbu, predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske Stojka Mijatović podsjetila je da se ona priređuje povodom 120 godina od rođenja slavnog pisca i da je plod dugogodišnje saradnje višegradske i užičke biblioteke.

Direktor Narodne biblioteke Užice Anđa Bjelić izrazila je zadovoljstvo što ovoj izložbi prisustvuje veliki broj mladih literata, ističući da „svaka nova generacija u Andrićevom djelu nalazi onu zlatnu nit koja oplemenjuje našu misao i odnos prema drugim ljudima“.

Ona je podsjetila da je, mislići na Višegrad i svoj zavičaj, Andrić svoju dušu pretočio na papir, poručujući generacijama da se dobro i zlo stalno sukobljavaju, ali da dobra i plemenita misao uvijek pobjedi.

Izložbenu postavku priredio je bibliotekar Momčilo Lučić iz Užica.

Nakon otvaranja izložbe, održano je književno veče na kojem je stihove iz svojih knjiga govorila pjesnikinja Milunika Mitrović iz Kosjerića.

Mitrovićeva je dosad objavila šest knjiga poezije i dramu „Poljsko cveće u belom bokalu“. Dobitnica je sedam prestižnih nagrada za književna djela u Srbiji.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare