Otvorena izložba povodom 140 godina od rođenja Milutina Milankovića

0

ISTOČNO SARAJEVO, 15. JULA /SRNA/ – Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu u saradnji sa Savezom inovatora Republike Srpske organizovao je izložbu povodom 140 godina od rođenja velikog srpskog naučnika Milutina Milankovića, koja je otvorena za posjetu u holu ovog fakulteta do 29. jula.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović izjavio je Srni da izložbu čini 28 panoa na kojima je po segmentima ukratko opisan život i djelo velikog naučnika Milutina Milankovića.

On je napomenuo da je ovo druga velika izložba koju je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu realizovao sa Savezom inovatora Republike Srpske, što postaje uobičajena praksa na ovom fakultetu da se izložbama obilježe jubileji vezani za datume rođenja srpskih naučnika i drugi značajni događaji.

Popović je rekao da je izložba juče postavljena u holu fakulteta, te da je posjeta bila zadovoljavajuća, uz poštovanje propisanih mjera s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju.

„Očekujemo da će veliki broj naših studenata, ali i sugrađana doći da pogledaju ovu zanimljivu izložbu koja će biti otvorena do 29. jula, a posjeta je moguća svaki radni dan od 8.00 do 15.00 časova“, naveo je Popović.

Govoreći o prvom upisnom roku, Popović je rekao da je Elektrotehnički fakultet upisalo 65 brucoša, te da se može reći da su zadovoljni, jer je veći broj upisanih u odnosu na prošlu godinu.

„Sa druge strane, mi očekujemo da se u drugom upisnom roku koji će biti organizovan od 31. avgusta do 4. septembra upiše još oko 40 brucoša. Ovom prilikom pozivamo sve srednjoškolce koji se nisu upisali u prvom upisnom roku da upišu naš fakultet. Ista prava i uslove studiranja na našem fakultetu imaju i srednjoškolci koji su završili srednje škole u Srbiji i Crnoj Gori“, istakao je Popović.

On je napomenuo da su predstavnici Udruženja studenata ETF-a „Steleks“ pokrenuli lijepu akciju kojoj se odazvao veliki broj diplomaca ETF-a koji su pokrili troškove upisa za nove brucoše.

„Naši diplomci su se odazvali i zajedno sa `Steleksom` podržali ovu akciju tako da su plaćeni upisni troškovi za 45 brucoša koji su ostvarili adekvatan uspjeh na prijemnom ispitu. To je zaista humana akcija i gest za svaku pohvalu“, istakao je Popović.

On je dodao da je od nedavno biblioteka Elektrotehničkog fakulteta bogatija za značajan dio stručne literature, koju je Fakultetu donirala Alumni asocijacija inženjera elektrotehnike Istočno Sarajevo u saradnji sa izdavačkom kućom „Akademska misao“ iz Beograda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare