Otvorena izložba posvećena Dostojevskom, kao i postavka novih naslova

0

ZVORNIK – U zvorničkoj Narodnoj biblioteci večeras je otvorena izložba novih naslova koji su nabavljeni u ovoj godini, kao i izložba pod nazivom „Uticaju Dostojevskog na srpsku kulturu“.

Direktor Narodne biblioteke Nega Stjepanović rekla je novinarima da je izložba posvećena Fjodoru Mihajloviču Dostojevskom postavljena u ovoj godini, kada se obilježava 200 godina od njegovog rođenja i 140 godina od smrti.

„Velikan ruske književnosti u 19. vijeku-Dostojevski, zaslužuje da izložimo njegova djela, jer je dao ogroman doprinos na sveukupni razvoj književnosti uopšte“, rekla je Stjepanovićeva.

Prema njenim riječima, Narodna biblioteka je u ovoj godini nabavila nešto više od 1.450 novih naslova, ali mnogo veći broj knjiga za čitalačku publiku svih uzrasta.

Ističući da je Gradska uprava Zvornik izdvojila oko 9.000 KM za Narodnu biblioteku, Stjepanovićeva je rekla da je jedan dio novca utrošen za nabavku knjiga, a drugi za uređivanje novog prostora u koji je smještena zavičajna zbirka te da se planira da urede i čitaonicu za zavičajnu zbirku, jer se ova djela ne mogi iznositi iz biblioteke.

„Nabavna politika, kada je u pitanju bibliotečka građa, veoma je važna zato što poštujemo želje naših korisnika kao i sve ono za čime iskažu potrebu, pa se trudimo da te knjige vrlo brzo nabavimo“, rekla je ona.

Stjepanovićeva je naglasila da se posebna pažnja posvećuje najmlađim čitaocima nabavkom novih lektira, ali i naslova koji nisu u obaveznoj školskoj lektiri.

Ona je istakla da je Narodna biblioteka, u okviru izložbe naslova, nagaradila pet najaktivnijh čitalaca koji su u ovoj godini pročitali najviše knjiga.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare