Otvorena izložba „Osam vijekova Mitropolije Dabrobosanske“

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo otvorena je izložba „Osam vijekova Mitropolije dabrobosanske“ Škole ikonopisa pri Pravoslavnom centru za mlade Mitropolije dabrobosanske „Sveti Petar Sarajevski“.

Izložba je, s blagoslovom NJegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, postavljena sa ciljem obilježavanja jubileja osamsto godina od osnivanja ove eparhije, tada Dabarske episkopije.

Dabarsku episkopiju osnovao je Sveti Sava, prvi srpski arhiepiskop u dabarskoj oblasti sa sjedištem u manastiru Banja na Limu.

Izložbu, koja je otvorena juče, čine radovi polaznika škole ikonopisa – ikone, pejzaži crkava, kao i portreti mitropolita dabrobosanskih.

Izložba je otvorena do 5. januara 2022. godine.

Pravoslavni centar za mlade zahvalio je Ministarstvu kulture i informisanja Srbije, Ministarstvu civilnih poslova u Savjetu ministara, Sekretarijatu za vjere Vlade Republike Srpske, gradu Istočno Sarajevo, opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, te kompaniji „Vitinka“, koji su pomogli održavanje izložbe i rad Pravoslavnog centra za mlade.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare