Otvorena izložba novih knjiga i uručene nagrade najaktivnijim čitaocima

0

ZVORNIK – Narodna biblioteka i muzejska zbirka Zvornik tradicionalno je na kraju kalendarske godine organizovala izložbu novih naslova i uručila nagrade najaktivnijim čitaocima u 2020. godini.

Direktor Narodne biblioteke i muzejske zbirke Nega Stjepanović rekla je novinarima da je pandemija virusa korona obilježila 2020. godinu pa su se sve institucije, uključujući i Narodnu biblioteku, morale prilagoditi novonastaloj situaciji.

Ističući da u ovoj ustanovi zadovoljni onim što je urađeno u ovog godini, posebno posjetom čitalaca i korinsika usluga biblioteke, Stjepanovićeva je navela da je veoma važno što najmlađi sugrađani prepoznaju značaj biblioteke i čitanja.

„Sve je više mladih koji dolaze u Narodnu biblioteku, a nabavnom politikom ova ustanova doprinosi tome jer vodi računa o svim strukturama svojih korisnika“, rekla je Stjepanovićeva i naglasila da je velika i raznolika ponuda, pa korisnici mogu naći za sebe što žele da čitaju.

Ona je rekla da je u ovoj godini Narodna biblioteka i muzejska zbirka nabavila više od 2.000 novih naslov, vodeći računa o strukturi svojih korisnika, prije svega o obrazovnoj i starosnoj, te njihovim željama i afinitetima.

„Naši sugrađani prate izdavačku djelatnost, i sve ono za čim iskazu želju biblioteka nastoji da nabavi na zadovoljstvo korisnika“, rekla je Stjepanovićeva.

Stjepanovićeva je, u okviru ove tradicionalne manifestacije koju Narodna bibioteka i muzejska zbirka organizuje na kraju kalendarske godine, uručila nagrade najaktivnijim čitaocima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare