Otvorena izložba fotografija „Sve je stalo u jedan trenutak“

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić otvorio je večeras izložbu fotografija „Sve je stalo u jedan trenutak“, koje su nastale za vrijeme epidemije virusa korona, te dodijelio nagrade autorima najboljih fotografija.

U skladu sa glasovima publike i bodovanjem žirija prva nagrada pripala je Mariji Bogdanović za fotografiju „Ruke“, drugo mjesto osvojila je fotografija „Sami“, autora Predraga Krstovića, dok je nagradu za treće mjesto osvojila fotografija „Gradski suton“, autora Tihomira Ostojića.

Izložba fotografija u prostorijama Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo organizovana je povodom Spasovdana – krsne slave i Dan opštine.

Bogdanovićeva je novinarima rekla da njene fotografija simbolizuje razdvojenost ljudi za vrijeme epidemije virusa korona, koja je njoj veoma teško pala jer nije mogla da vidi prijatelje i rodbinu.

Krstović je pojasnio da mu je model na fotografiji bila njegova kćerkica jer smatra da je situacija u kojoj se čitav svijet našao najteže pala djeci, te da je zbog toga odlučio da ovjekovči jedan momenat, za koji se nada da se nikada više neće ponoviti.

Predsjednik žirija fotograf Rajko Paštar rekao je da je na konkurs stiglo oko 90 fotografija 50 autora, što je pozitivno iznenadilo žiri.

„Nas je sve u žiriju iznenadila inovativnost, kvalitet i broj fotografija. Naša omladina je napravila jedni divnu stvar, pokazali su kreativnost, tako da nije bilo lako izabrati najbolje fotografije, ali smo zahvaljujužću složnosti žirija ipak izabrali“, naglasio je Paštar.

On je pohvalio ideju Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo da raspiše ovakav konkurs, te izrazio nadu da će biti nastavljen i u narednim godinama.

Osim Paštara, u žiriju su bili akademski slikar Miloš Popović, amaterski fotograf Darko Kovačević, etnolog Branko Pjević, reditelj Vitomir Mitrić i načelnik za Privredu i društvene djelatnosti u opštini Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović.

Žiri je pohvalio sve autore fotografija pristiglih na konkurs, a posebno je izdvojio fotografije čiji su autori Igor Simović, Stefan Jolović, Aleksandra Kulić, Tara Popić, Nemanja Kralj, Sanja Škrba, Nikola Živanić i Vladan Jeftović.

Svi zainteresovani postavku će moći pogledati do 10. juna u prostorijama Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare