Otvorena fabrika za preradu kamena

0

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić danas je u paljanskom mjestu Ljubogošta svečano otvorio fabriku za preradu kamena, koja će zaposliti 12 radnika. Savić je rekao Srni da je opština Pale sa privrednikom Acom Stanišićem ušla u partnerski odnos po principu javnog partnerstva i sa 12.000 KM učestvovala u subvencionisanju kamata za kredit, dok je Stanišić u izgradnju fabrike za obradu granita i mermera uložio 600.000 KM. „Opština je ušla u partnerski odnos, jer je zaposleno 12 radnika, od kojih je osam danas počelo sa radom, a uskoro će i ostali“, rekao je Savić i dodao da je dobro što se na poodručju opštine otvaraju novi proizvodni pogoni.

Savić je podsjetio da ovo nije prvi put da opština Pale sa Stanišićem ulazi u partnerske odnose, jer je to učinjeno i prilikom izgradnje autobuske stanice u Palama, gdje je opština ponudila određene pogodnosti, a Stanišić sredstva za izgradnju.

„Strateškim planom smo predvidjeli sredstva za pomoć malim i srednjim preduzećima koja ćemo i dalje podržavati i pomagati“, rekao je Savić i dodao da će ovakvu pomoć pružati i ubuduće u interesu zapošljavanja i razvoja opštine.

(www.palelive.com / Srna / foto: pale.rs.ba)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare