Отворена „Диџитал сноу“ конференција

0

На Јахорини је вечерас свечано отворена „Диџитал сноу“ конференција током које ће стручњаци из различитих области истражити најновије иновације, пословне могућности и перспективе за будућност индустрије скијања, те пружити прилику за умрежавање и стварање пословних контаката.

Свечаном отварању, између осталих, присуствују министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, министар породице, омладине и спорта Селма Чабрић, директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић, предсједник Надзорног одбора Недељко Елек и директор Инвестиционо-развојне банке Дражен Врховац.

Конференцију организује Олимпијски центар „Јахорина“, а панелисти су из различитих сфера пословања, међу којима партнери Олимпијског центра „Јахорина“ из Црне Горе, Србије, Словеније, Хрватске, Македоније, Румуније, Бугарске укључујући произвођаче опреме, менаџере скијашких центара, маркетиншке стручњаке и многе друге.

Учесници ће кроз панеле бити упознати о најновијим технолошким иновацијама које ће обликовати будућност скијања.

Осим тога, биће промовисан други часопис о скијању, а планирано је и дружење са олимпијском шампионком у скијању Тином Мазе, у нед‌јељу, 8. октобра, од 16.00 часова у хотелу „Галерија“ на Јахорини.

Конференција ће трајати до понед‌јељка, 9. октобра.

Чабрић: Конференција прилика за промоцију најљепшег што Српска има

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић рекла је да је „Диџитал сноу“ конференција на Јахорини, која је окупила реномиране стручњаке из свијета туризма и ски-центара, прилика да се промовише све оно најљепше што има Република Српска.

„Ово је знак да радимо добре ствари и пишемо лијепе приче. Јахорина није само планина која нуди садржаје туристима и гостима у зимском периоду, него је и током љетне сезоне користимо за припреме и тренажне процесе спортских селекција Србије и клубова из Републике Српске. Желим да се тако настави и да се догодине видимо у што већем броју“, рекла је Чабрићева на конференцији за новинаре уочи отварања конференције.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је да ће „Диџитал сноу“ конференција бити прилика за дискусију у областима дигиталног маркетинга, ски-бизниса и екологије, те размјену искуства о најновијим технолошким иновацијама и бројним пословним могућностима.

„`Диџитал сноу` конференција одавно је прерасла државне оквире. Овогодишње, треће издање у наредна два дана пружиће нам амбијент за стручњаке из области ски-бизниса, предузетнике, студенте и све заинтересоване да се упусте у размене идеја и стекну нове погледе на најновије трендове“, рекао је Љевнаић на конференцији за медије.

Он је истакао да ће на конференцији учествовати стручњаци из Црне Горе, Србије, Словеније, Хрватске, Македоније, Румуније, Бугарске, Јерменије и Грузије.

Љеванић је појаснио да ће кроз панеле бити истражени најновији трендови и технологије, размотрена стартегија и приступ паметном управљању ресурсима и процесима, те питање очувања животне средине и како технологија може допринијети одрживијем пословању и друштву.

„Током наредних дана, имаћете прилику да учествујете у разноврсним сесијама и активностима, које ће вам помоћи да дубље истражите наведене теме. Након сваког предавања, имаћете прилику да поставите питања и активно учествујете у дискусијама“, рекао је Љевнаић.

Он је додао да ће вечерас бити представљен и „Ски ју“ часопис, који је креиран с циљем да пружи свеобухватан извор информација, инспирације и забаве љубитељима скијања широм региона.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек рекао је да је глобализација тренд који сви морају да прате, а да би се ушло у круг великих фирми, односно заједничког ски-паса, мора се много ствари урадити унутар саме организације.

„У ова три дана смо постали центар свјетског ски-бизниса. Врло је важно да компаније из цијелог свијета долазе у Републику Српску, Јахорину, да будемо повезани. Нама је важно да будемо дио тог великог тржишта“, истакао је Елек.

Он је пожелио добродошлицу гостима, уз жељу да сви заједно уживају у наредним данима на Јахорини.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare