Otvorena biračka mjesta

0

Na području opštine Pale jutros su u 7.00 časova otvorena biračka mjesta na kojima će danas moći da glasa 19.996 građana sa pravom glasa.

Predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Pale Goran Kosorić rekao je Srni da je svih 38 glasačkih mjesta otvoreno, da su na terenu tri mobilna tima.

On je naglasio da imaju 13 prijavljenih lica oboljelih od virusa korona.

Na području opštine Pale za ove lokalne izbore prijavljeno je 35 političkih subjekata, a kandidati za načelnika su Boško Jugović /SNSD/, Nenad Vuković /PDP/ i nezavisni kandidat Marko Đogo.

Predsjednik OIK-a Istočni Stari Grad Nemanja Nikolić rekao je da su jutros otvorena četiri biračka mjesta na kojima će moći da glasa 1.100 birača, a u funkciji je i jedan kovid mobilni tim za birače oboljele od virusa korona.

Za načelnika opštine Istočni Stari Grad su kandidat SNSD-a Mladen Maletić i SDS-a Bojo Gašanović.

Predsjednik OIK-a Istočno Novo Sarajevo Mirjana Škrba Tomić rekla je Srni da je u 7.00 časova otvoreno 13 biračkih mjesta, a da jedno nije otvoreno zbog ponovnog brojanja glasačkih listića.

Ona je rekla da imaju i četiri mobilna tima i jedan kovid tim za glasanje oboljelih od virusa korona.

Na lokalnim izborima u Istočnom Novom Sarajevu učestvuje 30 političkih subjekata, a kandidati za načelnika su Jovan Katić iz koalicije koju predvodi SNSD i Dragan Vlačić iz koalicije koju predvodi SDS.

Predsjednik OIK-a Trnovo Jelena Šipovac istakla je da su na vrijeme otvorena biračka mjesta, a da pravo glasa imaju 1.232 birača.

Formirani su i po jedan mobilni i kovid tim.

Na ovim lokalnim izborima u Trnovu učestvuje 10 političkih partija, a kandidati za načelnika su Dragomir Gagović iz SNSD-a i Milena Vitković iz SDS-a.

Član OIK-a Istočna Ilidža Rade Draško rekao je da su otvorena sva biračka mjesta, a da pravo glasa ima 13.500 birača koji će glasati na četiri redovna biračka mjesta, a formiran je i jedan tim za glasanje u odsustvu i jedan kovid tim za glasanje oboljelih od virusa korona.

Na lokalnim izborima u Istočnoj Ilidži učestvuje 31 politički subjekat, a kandidati za načelnika opštine su Nebojša Šešlija, iz koalicije koju predvodi SNSD, te Marinko Božović iz koalicije koju predvodi SDS.

Predsjednik OIK Kalinovik Milinko Lalović rekao je da je otvoreno svih 12 redovnih biračkih mjesta, a da će se moći glasati i zahvaljujući dva mobilna tima, kao i jednom kovid mobilnom timu za oboljele od virusa korona.

On je naglasio da na lokalnim izborima u Kalinoviku učestvuje 11 političkih subjekata, a za mjesto načelnika su kandidovani Radomir Sladoje u ime SNSD-a i Miroslav Sladoje iz SDS-a.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare