Otvoren sajam kreativaca

0

FOČA – Na Gradskom trgu u Foči danas je, povodom Dana opštine, otvoren mini-sajam kreativaca na kojem posjetioci imaju priliku da kupe suvenire i ukrasne predmete.
Na sajmu, koji je organizovala Turistička organizacija Foče u okviru Majskih svečanosti, učestvuje 10 izlagača.

Na štandu Servis centra za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Tračak nade“ vlada velika potražnja za neobičnim rukotvorinama.

Korisnici ovog centra, zajedno sa zaposlenima i volonterima, izradili su neobične slike u „pebl art“ ili tehnici šaranja kamenčića o temi proljeća.

Psiholog u centru „Tračku nade“ Marica Bjelogrlić kaže da poseban akcenat stavljaju na kreativne radionice na kojima nastaju ova mala umjetnička djela.

„Pored toga što se svi relaksiramo, radovi su prodajnog karaktera. Ove godine smo pripremili ptičice i cvijeće, jer je to simbolika proljeća. Radovi su traženi i putem interneta, a danas je naš štand veoma posjećen“, rekla je Bjelogrlićeva.

Pažnju posjetilaca privlači i štand sa nakitom Angeline Tešević. „Nakit je za svečane prilike, ali i za svakodnevnu upotrebu. Sad se, pred maturu, pretežno traže naušnice“, kaže Teševićeva.

Ukrasne flaše, korpe, suveniri od školjki i drugih materijala krase štand Veliborke Jojić.

„Bavim se ovim već pet-šest godina. Ovo je hobi koji volim, a ponešto se i proda“, rekla je Jojićeva.

Mini-sajam kreativaca biće otvoren do nedjelje, 12. maja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments