Otvoren prvi zimski džudo kamp

0

Na Palama je u subotu počeo prvi zimski džudo kamp koji je okupio 120 učesnika iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Prvi zimski džudo kamp održava se u Sportsko-poslovnom centru “Peki” u organizaciji DŽudo kluba “Rajko Kušić” sa Pala i DŽudo saveza Republike Srpske.

Predsjednik paljanskog DŽudo kluba “Rajko Kušić” NJegoš Poljaković kaže da su zimski kamp organizovali jer su Pale sportski grad i zbog blizine olimpijske ljepotice Jahorine, a nadaju se da će njegovo održavanje preći u tradiciju.

“Želimo da animiramo i ostale grane sporta i ostale Saveze da se počnu organizovati zimski kampovi u Palama, koriste potencijali za smještaj, dvorana i sve ostale mogućnosti koje one pružaju”, rekao je Poljaković novinarima.

On navodi da su se takmičari odazvali u velikom broju, da je jako iznenađen ali da su uspjeli okupiti najbolje kadete, seniore i juniore.

Predsjednik DŽudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović istakao je da je ovo još jedna od novih aktivnosti u Savezu koja treba da bude tradicionalna.

Pavlović kaže da već 20 godina imaju ljetni džudo kamp u Trebinju, te da im je želja bila da naprave i zimske pripreme.

On naglašava da su uslovi jako dobri u dvorani “Peki”, kao i smještaj i ishrana u Studentskom centru “Pale”.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je opština pokrovitelj prvog zimskog džudo kampa koji je okupio 120 učesnika, a koji će trajati tri dana.

On je dodao da je lijepo vidjeti džudiste u velikom broju kako treniraju u dvorani dva puta dnevno, i da će iz ovoga kampa izvući sve pouke, kako bi bilo još bolje idući put.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments