Otvoren Prvi sajam poljoprivrede

0

VLASENICA – U Vlasenici je danas otvoren Prvi sajam poljoprivrede „Vlasenica 2015“ koji je privukao gotovo 2.000 posjetilaca.
Na sajmu je više od 30 preduzeća iz BiH, koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom, te veliki broj individualnih proizvođača iz Vlasenice i regije Birač, izložilo svoje proizvode, poljoprivrednu mehanizaciju i stočna grla

Sajam je otvorio načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović koji podsjetio da se u Vlasenici još od 1903. godine održavaju dva robno-stočna vašara, od kojih je miholjdanski uveliko prepoznatljiv u regiji Birač.

On je dodao da je prerastanje vašara u sajamsku manifestaciju ozbiljan korak da se da pozitivan impuls poljoprivrednoj proizvodnji i doprinese ukupnom razvoju ove opštine.

„U strategiji razvoja opštine Vlasenica od 2014. do 2023. godine razvoj poljoprivrede definisan je kao strateška odrednica lokalnog ekonomskog razvoja zahvaljujući idealnim klimatskim uslovima i prirodnim bogastvima“, rekao je Todorović.

On je istakao da uprava pruža aktivnu podršku poljoprivrednoj proizvodnji, kroz subencije u oblasti stočarstva, pčelarstva i voćarstva s posebnim akcentom na proizvodnju jagodičastvog voća, te kroz edukacije poljoprivrednika.

Organizator sajma je opština Vlasenica uz podršku organizacije „Ker internešnel“, u partnerstvu sa Regionalnom savjetodavnom službom Bratunac, Udruženjem žena „Maja“ Kravica i Turističkom organizacijom opštine Vlasenica.

Direktor „Ker internešnela“ Sumka Bučan rekla je da se ova organizacija rado odazvala pozivu da podrži organizaciju Sajma.

„Uvidjeli smo da ovdje postoji namjera i veliki interes opštine Vlasenica da se ovakav događaj desi. Osim sajma Dani maline, koji tradicionalno podržavamo u Bratuncu, ovo je drugi sajam za koji `Ker` daje svoju tehničku i finansijsku pomoć“, rekla je Bučan.

Sajam će biti završen danas dodjelom nagrada najsupješnijim poljoprivrednim proizvođačima sa područja vlaseničke opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare