Otvoren most u Rogoušićima

0

Nakon saniranja manjih infrastrukturnih oštećenja na području opštine Pale nastalih nakon majskih poplava, danas je završen i novi most u Rogoušićima čijom izgradnjom se kvalitetno i trajno rješavaju problemi ovog naselja sa plavljenjem.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je da ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 50.000 KM i da je lokalna zajednica intenzivnim aktivnostima nakon poplava uspjela da u rekordnom roku realizuje ovaj projekat.

Kovačević je dodao da se u narednom periodu mora dosta pažnje posvetiti pročišćavanju korita rijeka i sređivanju nasipa jer klimatske promjene nagovještavaju da će i ubuduće biti obilnih padavina i problema koje one nose sa sobom.

Lokalno stanovništvo nije krilo zadovoljstvo brzom intervencijom opštine u izgradnji mosta. Mještanin Radomir Mučibabić je rekao da je u posljednjih petnaest godina od kako on živi u Rogoušićima ovaj most plavio u prosjeku dva puta godišnje, a da su se sva improvizovana rješenja pokazala nedovoljna.

Mučibabić se zahvalio rukovodstvu opštine Pale na razumjevanju i dodao da u narednom periodu treba posvetiti pažnju pročišćavanju korita Miljacke.

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare