Otvoren konkurs za Studentski preduzetnički inkubator

0

Studentski preduzetnički inkubator /SPI/ Ekonomskog fakulteta Pale uputio je poziv svim zainteresovanima da se prijave na Konkurs za učlanjenje i korišćenje usluga ovog inkubatora, uključujući i mogućnost pokretanja biznisa u prostorijama Fakulteta.

„Prije tri mjeseca donijeli smo odluku da pored obrazovne podrške studentima Ekonomskog fakulteta Pale pružimo i praktičnu podršku u svrhu pronalaska zaposlenja. Tada samo ideja o studentskom preduzetničkom inkubatoru, danas je projekat koji plijeni pažnju kako studenata, tako i već formiranih privrednih subjekata i institucija“, rekao je Srni profesor Ekonomskog fakulteta Pale Damjan Danilović, koji i rukovodi ovim inkubatorom.

On je naglasio da drugim pozivom za članstvo, otvaraju vrata Studentskog preduzetničkog inkubatora ne samo našim studentima, već i svim zainteresovanim licima koja svoj prosperitet vide u saradnji sa nama.

Danilović je za 27. maj najavio Info-dan, koji će biti organizovan od 10.00 do 14.00 časova u prostorijama Ekonomskog Fakulteta Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dodajući da se sve informacije o SPI mogu naći i na sajtu fakulteta.

Prema njegovim riječima, Inkubator je pravo mjesto za sve one koji su zainteresovani za obuku o načinu formulisanja poslovne ideje, pisanja biznis plana i obezbjeđivanja finansijskih sredstava za pokretanje vlastitog biznisa ili one koji imaju formulisanu poslovnu ideju ili preduzeće/preduzetničku radnju, ili žele da pokrenu vlastiti biznis.

SPI će licima, koja odluče da pokrenu vlastiti biznis ili razvijaju poslovne ideje, obezbijediti besplatan kancelarijski prostor, pokrivene režijske troškove /struja, voda, grijanje i internet/ i usluge poslovnog savjetovanja u skladu s mogućnostima.

Na konkurs mogu da se prijave aktivni studenti i diplomci Univerziteta u Istočnom Sarajevu, građani BiH stariji od 18 godina, aktivni preduzetnici ili preduzeća koji žele da unaprijede svoje poslovne ideje, lica koja žele da razvijaju preduzetničke ideje /uključujući obuke koje bude organizovao SPI/ i/ili pokrenu sopstveni biznis u prostorijama SPI.

Zainteresovana lica prijave mogu da šalju putem popune elektronskog obrasca na adresu radionice@ekofis.ues.rs.ba.

Razgovor sa prijavljenim kandidatima biće obavljen po zatvaranju konkursa, o čemu će prijavljeni kandidati biti blagovremeno obaviješteni.

Konkurs je otvoren do 24. maja, a broj mjesta je ograničen.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare