Otvoren 17. saziv Likovne kolonije

0

Sedamnaesti saziv Likovne kolonije Pale svečano je večeras otvoren u galerijskom prostoru Likovne kolonije, u Cekovića kući. Prema riječima načelnika opštine Pale Slobodana Savića, riječ o maniFestaciji značajnoj za kulturni život i razvoj ove lokalne zajednice.

„U dosadašnjim sazivima Kolonije učestovalo je više od 450 slikara, grafičara i vajara iza kojih je u Fundusu ove maniFestacije ostalo preko 700 umjetničkih djela“, istakao je Savić.

Kao zaslugu Kolonije on je naveo i obnavljanje Cekovića kuće, u čijem se prizemlju nalazi Galerija Likovne kolonije Pale, a na spratu muzej Srpske pravoslavne crkve.

„U svemu ovome imali smo značajnu pomoć mnogih“, dodao je Savić.

Ovogodišnja kolonija okupiće 20-ak slikara, grafičara, vajara i keramičara iz Srbije, Kanade, Makedonije i BiH koji će u narednih sedam dana u Palama stvarati nova umjetnička djela.

U okviru Likovne kolonije svako veče biće održavani tematski koncerti, a biće otvorena i izložba slikara Marka Popadića.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rBxyooPNG-M#!}

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/17_likovna_kolonija_pale/] width=[125] height=[90] title=[Otvoren 17. saziv Likovne kolonije] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb125_] thumb_cache_dir=[thumbs125] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare