Otvoren 13. saziv Likovne kolonije Pale

0

Otvoren 13. saziv Likovne kolonije Pale

Na Palama je 05. jula 2008. godine u Galeriji Likovne kolonije Pale u Cekovića kući otvoren 13. saziv tradicionalne međunarodne smotre likovnog stvaralaštva. Ova prestižna manifestacija manifestacija okupiće i ove godine 25 domaćih i stranih slikara, grafičara, vajara i likovnih kritičara. Ovogodišnju smotru otvorio je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Boško Tomić koji je u ime Vlade Republike Srpske pozdravio nastavak ove lijepe paljanske tradicije koja je neodvojivi dio priče o Palama kao gostoljubivom, otvorenom gradu mladosti i ljepote koji se razvija i napreduje u pravcu perspektivne sredine ugodne za življenje.

Predsjednik Organizacionog odbora Likovne kolonije Pale, jedan od njenih utemeljivača i načelnik opštine Pale Slobodan Savić podsjetio je da su paljanski pejzaži, motivi Jahorine i Romanije već 13 godina izazov i motivacija umjetnicima iz cijelog svijeta koji su fundusu Likovne kolonije do sada ostavili preko 600 vrijednih dijela.Likovnu koloniju Pale će i ove godine pratiti bogat kulturno-umjetnički program, a tako je bilo i u večeri otvaranja manifestacije kada su nastupili poznati frulaš Dragan Srdanović, ženska pjevačka etno-grupa „Javorina“ i mladi recitatori.

Pokrovitelji ovogodišnjeg saziva Likovne kolonije su Opština Pale, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Grad Istočno Sarajevo.

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare