Otvaranje „Filmskog kampusa“ na Palama

0

Ovogodišnji „Filmski kampus“, koji organizuje Kinoteka Republike Srpske, tradicionalno će večeras biti otvoren na Palama, a najveći dio programa za studente, odnosno predavanja, master-klas, specijalne filmske projekcije i radionice biće održani u Andrićgradu.
Iz Kinoteke Republike Srpske saopšteno je da će u Andrićgradu učestvovati tridesetak studenata iz Repubike Srpske, Srbije i Crne Gore, te istaknuti filmski umjetnici, profesori filmskih akademija, istoričari filma i filmski arhivisti.

U prisustvu brojnih gostiju, „Kampus“ će svečano biti otvoren u Kulturnom centru Pale u 19.00 časova.

Nakon svečanog otvaranja premijerno će biti prikazan višestruko nagrađivani film „Ničije dete“ scenariste i reditelja Vuka Ršumovića, koji će prisustvovati premijernom prikazivanju filma i biti jedan od učesnika edukativnog programa „Kampusa“, a ulaz za publiku je slobodan.

Učesnici „Filmskog kampusa“ – studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, provešće od 11. do 15. oktobra u Andrićgradu.

Tokom programa u Adnrićgradu studenti će u neposrednom kontaktu sa dokazanim filmskim stvaraocima, iskusnim pedagozima i istraživačima filma imati priliku za sticanje novih znanja i iskustava te međusobno druženje.

Prije odlaska u Andrićgrad, učesnici „Filmskog kampusa“ posjetiće Filmski arhiv Kinoteke Republike Srpske na Palama, gdje će im biti predstavljen rad ove republičke ustanove kulture i sadržaji filmskog arhiva.

Generalni pokrovitelj „Filmskog kampusa“ je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.

Program su podržali Andrićgrad, Jugoslovenska kinoteka Beograd, Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, Fakultet dramskih umjetnosti Cetinje, Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te brojni filmski umjetnici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare