Otvaranje nove poslovne zgrade preduzeća “HE na Drini”

0

VIŠEGRAD – U kompleksu Andrićgrada u Višegradu, danas će povodom Svetog Save – krsne slave preduzeća “Hidroelektrane /HE/ na Drini”, biti otvorena nova poslovna zgrada ove firme, građene po projektu beogradskog arhitekte Branislava Mitrovića.

Direktor ovog preduzeća Mile Lakić rekao je da zgrada raspolaže sa više 3.000 metara kvadratnih korisnog prostora, a prilikom njene gradnje su, po zamisli arhitekte, na eksterijeru kombinovani tanka lamperija i hercegovački kamen.

Planirano je da nakon osveštanja zdanja i lomljenja slavskog kolača bude “aktiviran” Teslin transformator, koji je postavljen u zgradi. Napravljen je na Eletkrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu po uzoru na onaj u Muzeju Nikole Tesle u Beogradu.

“Do 28. juna, Vidovdana i zaršetka radova na izgradnji Andrićgrada, pred našom upravnom zgradom biće otkriven i spomenik Nikoli Tesli”, naveo je Lakić.

Poslije 25 godina rada u neuslovnim barakama u naselju Nezucima, 40 administrativnih radnika preseliće se u novu zgradu u Andrićgradu.

Kasnije će to učiniti i ostali zaposleni, osim onih koji su direktno vezani za proces proizvodnje struje na Hidroelektrani “Višegrad”.

Upravnu zgradu preduzeće “HE na Drini” kupilo je za 8,5 miliona KM od firme “Lotika”, izvođača radova na ovom objektu, kao i u Andrićgradu.

Na proslavu Savindana i preseljenja u novu poslovnu zgradu preduzeća “HE na Drini”, kako je najavljeno, pozvani su čelnici Vlade Republike Srpske, predstavnici Elektroprivrede Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, Srpske pravoslavne crkve, te načelnici susjednih opština.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments