Otvaranje Fis kupa „Jahorina 2012“ 28. februara

0

Na Jahorini će 28, 29.02 i 01.03.2012. godine biti održano Međunarodno takmičenje Fis kup „Jahorina2012“ i Otvoreno prvenstvo BiH u alpskom skijanju.

Svečano otvaranje je planirano 28.02.2012. godine sa početkom u 18:30 časova.

Na prvoj sjednici Organizacionog odbora međunarodnog takmičenja u alpskim disciplinama Fis kup “Jahorina 2012“ i 13. otvorenog prvenstva BiH formirano je rukovodstvo takmičenja, donesen program takmičenja i finansijski plan u iznosu 150.000 KM, rekao je premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić, u svojstvu predsjednika Organizacionog odbora.

Džombić je na Jahorini izjavio da će Vlada Srpske učestvovati u finansiranju takmičenja sa 70.000 KM, a ostalo će pokriti grad Istočno Sarajevo, opština Pale i sponzori.

“Prema trodnevnom programu takmičenja, sastanak vođa ekipa i otvaranje takmičenja planirano je za 28. februar, 29. februara biće takmičenje u veleslalomu, dok je za 1. mart planirano takmičenje u slalomu“, precizirao je sinoć Džombić.

On je izrazio očekivanje da će Fis kup “Jahorina 2012“ biti još uspješniji od prethodnih ski-takmičenja na Jahorini.

Prema njegovim riječima, organizatori takmičenja predvidjeli su i veće nagrade za najuspješnije skijaše, tako da će prvoplasirani takmičari osvojiti 1.000 evra, drugoplasirani 500, a trećeplasirani 300 evra.

“Naš osnovni cilj je popularizacija i promocija ski-sporta i Jahorine. Prošle godine imali smo 150 takmičara, a ove godine se nadamo i većem broju“, istakao je Džombić.

Prema njegovim riječima, na sjednici Organizacionog odbora bilo je riječi i o organizaciji Evropskog kupa u skijanju na Jahorini, ako ne naredne, onda sigurno za dvije godine.

Član Organizacionog odbora “Fis kupa Jahorina 2012“ Milomir Kusmuk rekao je da su novčane nagrade bitne za motivaciju takmičara, ali da je daleko važnije da se domaćim takmičarima omogući da se ogledaju sa skijašima iz Evrope koji imaju mali broj Fis bodova, jer će im u slučaju dobrog rezultata porašsti rejting za međunarodna takmičenja.

Tehnička organizacija takmičenja povjerena je Olimpijskom centru “Jahorina“, Smučarsko-planinarskom društvu “Jahorina“ i Ski klubu “Jahorina“.

Pogledajte program takmičenja

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=VwECrgNO6ng}

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare