Otkrivena spomen-ploča poginulim borcima

0

VLASENICA – U vlaseničkoj mjesnoj zajednici Gornji Zalukovik danas je otkrivena i osveštana spomen-ploča šesnaestorici poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa tog područja.

Memorijalnom skupu kod Hrama Svete Petke Paraskeve, na kojem je postavljena spomen-ploča poginulim junacima, prisustvovali su predstavnici Boračke organizacije te opštine, članovi porodica poginulih boraca, te mještani Gornjeg Zalukovika.

Rajku Radiću je u ratu poginuo sin Radomir. On je rekao Srni da je iza pokojnog sina ostalo dvoje siročadi.

„Zato se danas osjećam tužno, jer nijedna unuka ne radi iako su obje završile pravo. Ali, bez obzira na to, ja sam zadovoljan mojom Republikom Srpskom. Zadovoljan i ponosan“, rekao je devedesetogodišnji otac palog borca.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Vlasenica Spomenko Stojišić rekao je Srni da je planom i programom ove organizacije predviđeno da se u svim mjesnim boračkim odborima u Vlasenici podignu spomen-obilježja poginulim borcima sa tih područja.

On je dodao da su izgradnju spomen-ploče u Gornjem Zalukoviku pomogli Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, lokalna uprava, te brojni dobrotvori, mještani i potomci poginulih boraca.

„Ova mjesna zajednica je po broju stanovnika mala, ali je dala veliki doprinos u proteklom otadžbinskom ratu, o čemu svjedoče i ove žrtve. Učestvovali su i u borbama na drugim ratištima, širom Republike Srpske“, rekao je Stojišić.

U okviru današnje svečanosti obilježena je i slava Hrama Svete Petke Parskeve, obavljena litija, te lomljenje slavskog kolača.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare