Otkriven mural sa likom Karadžića i Mladića

0
Otkriven mural sa likom Karadžića i Mladića

VIŠEGRAD – Članovi Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije opštine Višegrad danas su, povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom, otkrili mural sa likom prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića u zgradi Boračke organizacije.

„Murale posvećene prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, otkrili smo danas u prisustvu velikog broja naših članova“, rekao je predsjednik Predsjedništva opštinske Boračke organizacije Milisav Vasić, te dodao da je autor murala Marija Mitrović.

Vasić je naveo da je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom upriličen prijem za ratne vojne invalide od prve do desete kategorije, odnosno za oko 175 članova ove kategorije.

On je dodao da su skladu sa mogućnostima pomažu porodice ratnih vojnih invalida i porodice poginulih boraca.

Članovi Odbora ratnih vojnih invalida danas su u Višegradu položili cvijeće na centralno spomen-obilježje poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vasić je napomenuo da je u proteklom ratu na prostoru Republike Srpske ranjeno 21.030 ljudi.

Predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida Drago Papić rekao je da ove kategorije imaju određenu pomoć opštine Višegrad i opštinske Boračke organizacije.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo prilika da lica sa invaliditetom ukažu na probleme sa kojima se susreću, a da opština u skladu sa mogućnostima pomogne ove kategorije.

On je naveo da su obilježavanjem ovog dana pokazali da oni koji su zaslužni za stvaranje Republike Srpske nisu zaboravljeni niti će to biti, te podsjetio da se iz opštinskog budžeta izdvajaju značajna sredstva za Boračku organizaciju, koja svojim djelovanjem pomaže ove kategorije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare