Otklanjaju se kvarovi na Sokocu, Palama, u Foči, Višegradu i Trnovu

0

Na području koje pokriva „Elektrodistribucije“ Pale u proteklih 12 časova je, usljed jakih udara vjetra i lomova šumskog rastinja, evidentiran određen broj ispada i kvarova na srednjonaponskim vodovima, rekao je Srni Božidar Divčić iz Dispečerskog centra „Elektrodistribucije“ Pale.

Divčić naglašava da je u Višegradu u kvaru dio dalekovoda Međeđa, a u Sokocu dio dalekovoda Kaljina pravac Pustoselo-Bare, kao i dio dalekovoda Žljebovi.

On ističe da je na području opštine Pale u kvaru dalekovod Bogovići i dio dalekovoda Kadino selo dionica Podkrajevi-Kadino selo, dok je u Foči u kvaru dalekovod Gradac i dio dalekovoda Tjentište odsjek Kuta, Štović i Trbušće, kao i dalekovod Čelebići.

„Prema informacijama sa terena najveći broj kvarova je lokalizovan i u postupku otklanjanja, tako da ćemo ubrzo uspostaviti uredno napajanje električnom energijom svih potrošača na području ‘Elektrodistribucije’ Pale“, naglasio je Divčić.

Poslovođa Radne jedinice „Elektrodistribucije“ Trnovo Siniša Krstović kaže da je vjetar prouzrokovao kvar na trafostanici Trnovo tri zbog čega je jedan dio opštine bez električne enrgije.

Krstović ističe da su ekipe na terenu i nada se da će u toku dana biti otklonjen kvar.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments