Otkazan međunarodni festival glumaca i pjevača za djecu

0

Treći međunarodni festival glumaca i pjevača za djecu „Radost je naš praznik“, koji je trebalo da bude održan u Palama od 21. do 23. septembra, otkazan je – rekao je Srni predsjednik Udruženje građana za kulturnu saradnju „Voli da te vole“ Jahorina i organizator festivala Radislav Nišović.

Nišović je rekao da su se iz organizacije festivala povukli načelnik opštine Pale Slobodan Savić i ambasador Srbije u BiH Ninoslav Stojadinović, pošto je u toku jučerašnjeg dana na njihove adrese stigao mejl od Radojice Stankvića iz Nikšića, koji tvrdi da je festival plagijat i da je to njegovo autorsko pravo.

„Ja razumijem i načelnika i ambasadora pošto ne znaju o čemu se radi“, rekao je Nišović i naglasio da će zahtijevati sastanak sa Savićem i ambasadorima Srbije i Crne Gore kako bi ovaj problem bio riješen.

Nišović je naglasio da posjeduje dokumentaciju „iz koje je više nego očito da ovaj festival nije plagijat i da je od samog Stankovića 2009. godine dobio potvrdu da organizuje festival“.

On je napomenuo da je sinoć na paljanskoj promenadi održano pretfestivalsko veče i otvaranje festivala, koji je nakon ovih događaja otkazan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare