Osveštana novoizgrađena spomen-česma poginulim borcima i civilima

0

VIŠEGRAD – U naselju Donja Lijeska kod Višegrada danas je osveštana novoizgrađena spomen-česma u čast poginulim borcima i civilnim žrtvama proteklog rata sa ovog kraja, koju je sagradio mještanin Novo Rajak uz pomoć opštine Višegrad i opštinske Boračke organizacije.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević zahvalio je Rajaku, glavnom inicijatoru izgradnje spomen-česme, koji je uspio da je sagradi, uprkos svakodnevnim obavezama na selu.

Đurević je podsjetio da se dešavanja sa početka 90-tih godina ne smiju nikada zaboraviti. “Na ovakav način moramo obilježavati sva mjesta stradanja naših poginulih boraca i civila, jer je to naša dužnost i moralna obaveza”, rekao je Đurević.

Rajak je zahvalio načelniku opštine Višegrad i opštinskoj Boračkoj organizaciji za nesebičnu pomoć njegovoj ideji, podsjećajući da je njegova majka civilna žrtva rata.

“Ova voda izvire iz mjesta odakle potiču tri žrtve proteklog rata, dvije civilne i jedan borac. Nadam se da smo tako ostavili jedan neizbrisiv trag koji treba da nas podsjeća na sve poginule borce i civilne žrtve”, rekao je Rajak.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments