Osveštan i naložen badnjak u porti crkve

0

Večeras je u Crkvi Uspenja presvete Bogorodice u Palama služeno večernje bogosluženje i osveštanje badnjaka. U prisustvu nekoliko stotina vjernika badnjak je nakon toga naložen u porti crkve. Bogosluženju je prisustvovao i veliki broj turista koji trenutno zimski odmor provode na Jahorini.

Sveta liturgija će biti služena u Sabornom hramu Svetog Arhangela Gavrila u 24:00 časova, dok će u staroj crkvi biti služena u 05:00 časova.

Pravoslavni vjernici i Srpska pravoslavna crkva danas obilježavaju Badnji dan i Badnje veče, koji najavljuju praznik rođenja Isusa Hrista. Ovaj dan se obilježava liturgijama u crkvama, paljenjem badnjaka i porodičnim okupljanjem za posnom večernjom trpezom.

Službama i paljenjem badnjaka u pravoslavnim hramovima najavljuje se Rođenje Spasitelja čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena i kao najradosniji događaj za hrišćanstvo. Ovaj praznik je i posljednji dan šestonedjeljnog Božićnog posta kojim se vjernici pripremaju za proslavu najradosnijeg praznika Božića.

Pred hramovima i crkvama na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva večeras su osveštani i naloženi badnjaci.

Mir Božiji – Hristos se rodi!

Osveštan i naložen badnjak u porti crkve https://www.palelive.com/aktuelnosti-pale/osvestan-i-nalozen-badnjak

Posted by www.palelive.com on Wednesday, January 6, 2016

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare