Osujećen pokušaj falsifikovanja potvrde

0

VIŠEGRAD – Višegradska policija podnijela je Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica čiji su inicijali M.S. osumnjičenog da je slovenačkoj Ambasadi predao zahtjev za izdavanje dozvole za boravak u Sloveniji, uz falsifikovano uvjerenje.


To lice je uz zahtjev sa ostalom dokumentacijom dostavilo i upotrijebilo uvjerenje navodno izdato od MUP-a Republike Srpske, Policijska stanica Višegrad.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da uvjerenje iz kaznene evidencije kao i zahtjev za izdavanje uvjerenja na ime M.S. nisu upisani u knjigu protokola Policijske stanice Višegrad, niti su protokolisani pod brojem koji je inače u upotrebi kada se protokolišu zahtjevi i uvjerenja iz kaznene evidencije, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Navodi se da je pomenuto lice na taj način počinilo krivično djelo falsifikovanje isprave.

Policija u Istočnom Novom Sarajevu evidentirala je provalu u trafiku koja se nalazi u Ulici vojvode Radomira Putnika.

Uviđajem je konstatovano da su nepoznati izvršioci iz unutrašnjosti otuđili neutvrđenu količinu raznih vrsta cigareta. Istraga je u toku.

Policiji na Palama prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, u periodu od 17. do 21. oktobra ove godine, otuđilo oko 200 litara dizel goriva iz rezervoara teretnog vozila koje je bio parkirano u Ulici Jovana Cvijića.

U toku je rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare