Osuda vandalskog ponašanja

0
Osuda vandalskog ponašanja

VLASENICA – Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević osudio je danas vandalsko ponašanje nepoznatih lica koja su namjerno oštetila stabla namijenjena za ograđivanje dvorišta područne škole u Cikotskoj Rijeci i zatražio od nadležnih organa da otkriju i sankcionišu počinioce.

Opština Vlasenica obratila se nadležnim organima sa zahtjevom da se provede istraga i otkriju počinioci, te sankcionišu u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju iz kabineta načelika.

„Ovakvo ponašanje nije u skladu sa ciljevima koje smo postavili, da idemo naprijed i budemo primjer odgovorne lokalne vlasti koja aktivno doprinosi razvoju zajednice. Osuđujemo svaki vid uništavanja društvene i bilo koje druge imovine, kao i svaki pokušaj sabotiranja rukovodstva opštine da uradi nešto korisno za društvo i ovaj grad“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Vlasenici, područna jedinica Cikotska Rijeka, u dogovoru sa lokalnom upravom, a po prethodnom nalogu Šumskog gazdinstva /ŠG/ „Birač“ Vlasenica i Komisije za drvorede, uklonila stabla smrče pored ulaza u školu, jer su predstavljala opasnost za zgradu škole, đake i prolaznike.

„Radnici ŠG ‘Birač’ su 11. jula bezbjedno posjekli stabla u krugu školskog dvorišta. Nakon sječe stiglo je više prijava u opštinsku upravu da su isječena stabla namjerno oštećena, a predstavnici opštine su 18. jula na licu mjesta utvrdili da su stabla, koja su bila namijenjena za ograđivanje dvorišta područne škole u Cikotskoj Rijeci, uništena“, saopšteno je iz načelnikovog kabineta.

U saopštenju se navodi da je na južnoj fasadi školskog objekta ispisan uvredljiv grafit, čime je narušena fasada, a time i izgled škole, i iskazano nepoštovanje prema toj obrazovnoj ustanovi, kao i prema građanima Vlasenice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare