Ostvaren blag budžetski suficit

0
Ostvaren blag budžetski suficit

VLASENICA – Odbornici Skupštine opštine Vlasenica usvojili su danas izvještaj o izvršenju opštinskog budžeta u 2017. godini, u kome je navedeno da je ova lokalna zajednica u tom periodu ostvarila minimalan budžetski suficit u iznosu od 67 KM, što je odbornička većina ocijenila kao dobar finansijski rezultat.

Načelnik Odjeljenja za finansije u opštini Vlasenica Marko Todorović rekao je Srni da je za ovu lokalnu zajednicu važno da je sačuvana finansijska stabilnost i da nije bilo novih zaduženja.

Todorović je objasnio da je opština u izvještajnom periodu ostvarila budžetske prihode od 5.066.000 KM, a da je, u približno istom iznosu, imala i rashode.

„Možemo reći da je godina u finansijskom smislu bila uspješna. Opština je potrošila onoliko koliko je imala, a uspjeli smo da ostvarimo i blagi suficit. Realizovali smo mnogo projekata i uradili dosta tehničke dokumentacije koja nam je trebala u prošloj godini, ili će nam biti potrebna u 2018. godini“, rekao je Todorović.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je Srni da lokana vlast ove godine kreće u velike investicione zahvate, te dodao da će za nekoliko dana biti raspisani tenderi za zgradu Policijske stanice i studentskog doma.

„To su dvije najvažnije investicije u 2018. godini. Takođe, planirali smo i izgradnju kružnog toka na glavnoj raskrsnici, čime želimo da riješimo dugogodišnji problem bezbijednog odvijanja saobraćaja u toj zoni“, naveo je Kraljević.

Kraljević je dodao da je planirana i realizacija više projekata uređenja lokalne putne infrastrukture.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments