Ostojić: Zajednički definisati razvojne prioritete

0

HAN PIJESAK – Načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić rekao je Srni da je Projekat integrisanog lokalnog razvoja /ILDP/ u koji je uključena ova opština, prilika da se u proces planiranja razvoja opštine uključe svi građani i da se zajednički definišu prioriteti i uvrste u razvojni dokument.


Ostojić je pojasnio da za opštinu Han Pijesak ovaj projekat znači mnogo jer je njime predviđena tehnička podrška u izradi strategije razvoja lokalnih zajednica.

On je naglasio da će na jednoj od sjednica Skupštine opštine Han Pijesak biti definisane aktivnosti na izradi nove strategije razvoja ove lokalne zajednice.

Ostojić je podsjetio da je strategija razvoja opštine Han Pijesak donesena i 2008. godine i ocijenio da taj dokument ranije nije dovoljno primjenjivan u razvoju opštine.

„Izrada strategije razvoja na ovaj način podrazumijeva jačanje kapaciteta lokalne uprave, pri čemu se opština otvara za potencijalne investitore, doprinosi poboljšanju javnih usluga, povećava se ekonomska perspektiva i omogućavaju nova radna mjesta“, naglasio je Ostojić.

Rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu i predstavnici 11 opština u BiH potpisali su juče u Sarajevu Memorandum o razumijevanju i Protokol o saradnji, kojim će ove lokalne zajednice dobiti podršku u upravljanju razvojem.

Riječ je o opštinama Višegrad, Zvornik, Rudo, Šipovo, Rogatica, Berkovići, Han Pijesak, Ravno, Lukavac, Čitluk i Breza.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare