Oštetili penzionere za 83.000 KM

0

Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnesen je izvještaj protiv M.L. i A.S, nastanjenih na Palama, zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili penzionere za 82.654 KM.


U izvještaju koji je podnio Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo a navodi se da postoje osnove sumnji da su M.L. i A.S. počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i pronevjera.

Postoje osnovi sumnje da je M.L. od 2009. do 2012. godine u svojstvu sekretara Udruženja penzionera opštine Pale, u namjeri da sebi i drugima pribavi protivpravnu imovinsku korist, prekoračio granice svojih ovlaštenja utvrđenih Statutom udruženja i bez znanja i odluke Upravnog odbora, od penzionisanih lica sa područja ove opštine, neosnovano naplaćivao ogrevno drvo po cijeni većoj od ugovorene između Udruženja penzionera opštine Pale i dobavljača Šumskog gazdinstva „Jahorina“ Pale.

Na taj način on je oštetio krajnje korisnike – penzionere za iznos od 82.654 KM i bez odluke i utvrđenih kriterijuma Upravnog odbora, sebi i blagajniku Udruženja A.S, neosnovano isplatio 22.525 KM, a drugim angažovanim licima u Udruženju iznos od 5.465 KM, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Isplate su pravdane kao naknada za obradu dokumentacije u vezi sa nabavkom ogrevnog drveta.

Postoje osnovi sumnje da su imenovani u istom periodu, protivpravno prisvojili novac u iznosu od 56.623 KM tako što je M.L, u zabilješke koje predstavljaju nalog blagajniku za plaćanje, unosio neistinite podatke da su vozači o svom trošku vršili nabavku ogrevnog drveta za potrebe penzionera, da bi potom, zajedno sa A.S. krivotvorio naloge za isplatu u koje su takođe unosili neistinite podatke i krivotvorili potpise četiri vozača, pravdajući na taj način pronevjeru novca u pomenutom iznosu.

Postoje osnovi sumnje da je L.M. počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i pronevjera, dok se A.S. sumnjiči za krivična djela falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i pronevjera u vezi sa saizvršilaštvom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare