Donacija osnovnoj školi u Vlasenici 83.260 evra

0

VLASENICA – Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Vlasenice Biljana Ristanović i ambasador Japana u BiH Hideo Jamazaki potpisaće sutra u Sarajevu ugovor o grantu u iznosu od 83.260 evra, koji je Vlada Japana dodijelila ovoj školi za projekat „Unapređenje prevoza učenika Osnovne škole ‘Vuk Karadžić’ iz Vlasenice“.

Donacija će omogućiti nabavku dva mini-busa za prevoz učenika iz ruralnih područja. „Oko 150 učenika mora svakodnevno da putuje do škole četiri do 12 kilometara, te je škola morala da angažuje nekoliko prevoznika za prevoz učenika u školu i nazad“, navodi se u saopštenju Ambasade Japana u BiH.

Realizacijom ovog projekta Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Vlasenice moći će da obezbijedi prevoz učenika iz ruralnih područja u dugoročnom periodu, smanji godišnje troškove prevoza učenika najmanje 30 do 40 odsto i poboljša kvalitet života u ruralnim područjima, naročito tokom zimskog perioda.

Vlada Japana pridaje veliki značaj projektima u oblasti obrazovanja u BiH. U skladu sa time, od 1996. godine je finansirano više od 70 projekata kao vid podrške sektoru obrazovanja širom BiH.

Ceremonija potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava biće održana u Ambasadi Japana u Sarajevu sa početkom u 10.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare