Osnovna škola u Sokocu dobila dva robota

0
Roboti na poklon Osnovnoj školi
СОКОЛАЦ, 23. НОВЕМБРА /СРНА/ - Основна школа Соколац добиће на поклон два робота у оквиру пројекта "Учимо са роботом", који спроводи Развојна агенција града Источно Сарајево.

SOKOLAC – Osnovna škola Sokolac dobiće na poklon dva robota u okviru projekta „Učimo sa robotom“, koji sprovodi Razvojna agencija grada Istočno Sarajevo.

U okviru ovog projekta, koji je danas predstavljen u Osnovnoj školi Sokolac, članovi Udruženja građana „Edulab“ iz Beograda obučiće nastavnike i učenike o pojmovima robotike.

Direktor Razvojne agencije grada Istočno Sarajevo Mladenka Pandurević rekla je Srni da je Agencija organizator i finansijer ovog projekta koji se sprovodi u okviru obilježavanja Evropske nedjelje robotike.

Ona je istakla da su prepoznali potrebu da djeci u malim mjestima treba stvoriti priliku da razvijaju svoja znanja i vještine kroz ovaj didaktički materijal.

„Za sada su projektom obuhvaćene osnovne škole na Sokocu i u Istočnoj Ilidži“, rekla je Pandurovićeva i dodala da je planirano da u svakoj školi u kojoj bude realizovan ovaj program ostanu po dva robota.

Ona je navela da je svim osnovnim školama upućen poziv za obuku nastavnog kadra iz robotike.

Predsjednik Udruženja građana „EduLab“ Alen Piljak kaže da ovo udruženje promoviše upotrebu lego didaktičkih sredstava u nastavi, te da putem projekta „Učimo sa robotom“ traga za djecom koja su zainteresovana za nauku i nove tehnologije.

„Deca koja pokazuju interesovanje za tehniku jednog dana će biti inženjeri i naučnici koji će ovaj region da dignu na noge i krenu u bolje sutra“, kaže Piljak i dodaje da su djeca željna znanja.

Piljak kaže da je Udruženje „EduLab“ iz Beograda organizator svjetskog takmičenja u robotici pod nazivom „Prva lego liga“ /First Lego league/, koje je svake godine održava u više od 90 zemalja uz učešće više od 300.000 djece.

Direktor Osnovne škole Sokolac Divna Janković kaže da veoma raduje što je ovoj obrazovnoj ustanovi data šansa da zainteresovani nastavnici i učenici uče o savremenoj tehnologiji koja će im korisiti u budućnosti za rad i širenje znanja.

On je dodala da se sada u ovoj ustanovi o robotici obučavaju četiri nastavnika i učitelja, a da će u buduće više nastavnog kadra i učenika raditi sa robotima, koje je škola dobila na poklon od Razvojne agencije grada Istočno Sarajevo u okviru projekta „Učimo sa robotom“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare