Malinarima podijeljeni sistemi za navodnjavanje

0
Malinarima podijeljeni sistemi za navodnjavanje

MILIĆI – Predstavnici resora za poljoprivredu opštine Milići danas su proizvođačima malina sa tog područja uručili 72 sistema za navodnjavanje, u čiju nabavku je uloženo 22.000 KM, te za pet proizvođača, koji su pretrpjeli štete od ovosezonskih suša, 8.000 sadnica maline.

Referent za razvoj poljoprivrede u opštini Milići Dejan Golić rekao je Srni da su sistemi za navodnjavanje kupljeni budžetskim sredstvima planiranim za podsticaj poljoprivredne proizvodnje u ovoj godini.

„Sa kontingentom opreme, koju smo podijelili malinarima i u julu ove godine, uspjeli smo sistemima za navodnjavanje da pokrijemo oko 30 hektara parcela zasađenih malinom. Želimo da svim proizvođačima kojima je ovakva podrška potrebna, to i obezbijedimo“, rekao je Golić.

Načelnik opštine Milići Momir Lazarević rekao je Srni da je opština s ciljem podrške razvoju poljoprivrede ove godine izdvojila i oko 4.500 KM kao pomoć pčelarima, te obezbijedila podsticaj mljekarima u iznosu od 0,05 KM po litru mlijeka.

„Cilj nam je da pažnju usmjerimo na one proizvođače i kulture koji imaju kvalitetne prinose i tržišnu perspektivu, a to je, prije svega, malinarstvo“, rekao je Lazarević.

Milica Vukotić iz sela Raškovići bavi se malinarstvom već treću godinu, na parceli površime od 10 duluma.

Ona je Srni rekla da je sistem za navodnjavanje neophodan za dobar prinos.

„Prošle godine nisam imala sistem za naovodnjavanje pa me je suša prilično omela da imam dobar prinos. Nadam se da će mi ova podrška biti od koristi“, navela je Vukotićeva.

U Milićima vjeruju da će ovakve akcije doprinijeti bržem razvoju poljoprivrede, koju u poslovnim krugovima vide kao dobru šansu za ukupan privredni napredak i zapošljavanje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare