Osnovna muzička škola uskoro u novim prostorijama

0

Osnovna muzička škola iz Pala uskoro dobija novi prostor za rad, rečeno je danas na predstavljanju projekta.

Radovi na adaptaciji prostora za potrebe škole u Sportsko poslovnom centru „Peki“ teku punom dinamikom i očekivanja su da ovaj prostor bude spreman za rad, najduže za dva mjeseca.

Osnovna muzička škola je u proteklom periodu tragala za adekvatnim prostorom, a ideja za preseljenje prostorija iz Šrednjoškolskog centra Pale u SPC Peki postoji već određen period.

„Naš cilj je da razvijamo i muzičko obrazovanje u Palama. Opština Pale će sa 40.000 KM finansirati opremanje prostorija Osnovne muzičke škole i dati prostorije površine oko 150m2 u SPC Peki na korišćenje“, izjavio je u svom obraćanju medijima načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Direktor Osnovne muzičke škole Miro Mitrović je izjavio da je ovo veliki plus za razvoj muzičkog obrazovanja u Palama.

„Od 1997. godine ova škola je bila u podstanarskom odnosu i ideja o otvaranju novih prostorija postoji već dugo. U planu je takođe otvaranje i dva nova odsjeka za pjevanje i flautu, pored postojećih za klavir, harmoniku, gitaru i violinu“, izjavio je Mitrović.

Osnovna muzička škola u Palama je područno odjeljenje Škole za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Sarajevo. Školu trenutno pohađa 97 učenika, a cilj je da se broj učenika poveća na 150.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/uredjenje-prostorija-osnovna-muzicka-skola-pale-15-4-2015/] width=[54] height=[54] title=[Osnovna muzička škola uskoro u novim prostorijama] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare