Osnovci upoznati o prednostima boravka u prirodi

0
Osnovci upoznati o prednostima boravka u prirodi

SOKOLAC – Aktivni članovi i licencirani vodiči sokolačkog Planinarskog društva “Glasinac” organizovali su za sokolačke osnovce izlet na trim-stazu Taline u blizini gradskog naselja i upoznali ih o osnovnim planinarskim pravilima.

“Izlet predstavlja nastavak aktivnosti u okviru našeg projekta `Povratak prirodi – visovi Romanije` kojim želimo da animiramo što više mladih, željnih odmora i rekreacije u hladovini crnogorične šume, da se zdravo i odgovorno odnose prema prirodi i čuvaju životnu sredinu”, rekao je Srni koordinator projekta Miroslav Divčić.

Divčić ističe da se očekuje da će ovo podstaći mlade da budu aktivni i da učestvuju u planinarskim izletima, pohodima i edukacijama iz oblasti zaštite životne sredine.

Edukator iz oblasti zaštite životne sredine u ovom projektu Gorana Cvijetić rekla je da je cilj približavanje osnovaca prirodi.

“Pokazali smo djeci i kako se obilježavaju planinarske staze”, navela je Cvijetićeva, koja je planinar i trener mladih atletičara.

U okviru ovog projekta za 13. oktobar je planiran i planinarski pohod na najviši vrh Romanije – Veliki Lupoglav /1.652 metra nadmorske visine/.

Projekat “Povratak prirodi – visovima Romanije” realizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu. Finansira ga EU, a realizuje UNDP.

Krajnji cilj projekta je doprinos razvoju planinskog turizma, promovisanjem i očuvanjem kulturno-istorijskog nasljeđa, te zaštita životne sredine i unapređenje kvaliteta života u ruralnoj sredini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments