Potpisan ugovor o izgradnji spomen-obilježja “Veljine”

0
Potpisan ugovor o izgradnji spomen-obilježja

ISTOČNA ILIDŽA – Načelik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović i direktor preduzeća “Mega projekt” iz Bratunca Miloš Gavrić potpisali su danas ugovor o izgradnji Spomen-obilježja “Veljine” na području ove lokalne zajednice za koje su sredstava obezbijeđena zahvaljujući pomoći Srbije od 150.000 evra.

“Sredstava je obezbijedila i opština Istočna Ilidža u iznosu 50.000 KM, a grad Istočno Sarajevo 30.000 KM. Nadam se da će radovi da počnu narednih dana i da ćemo ubrzo imati završeno spomen-obilježje koje dugo čekamo”, izjavio je Božović novinarima nakon potpisivanja ugovora u prostorijama opštine.

Božović je naveo da je riječ o monumentalnom objektu koji je urađen prema ideji arhitekte iz Beograda, te da će biti reprezentativan i karakterističan za ovaj dio grada.

“Riječ je o spomen-obilježju za poginule borce sa prostora naše opštine, ali i sa teritorija opština koje su nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma pripale FBiH, za borce koji nemaju spomen-obilježje u ovom dijelu Istočnog Sarajeva”, naveo je Božović.

Božović je naglasio da će spomen-obilježje biti izgrađeno kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u okviru kompleksa spomen-parka koji bi, prema predviđenom planu, trebalo da bude najznačajniji projekat koji će se raditi u ovoj i početkom sljedeće godine.

Gavrić rekao je da će preduzeće “Mega projekt” početi sa radovima u narednih deset dana, a rok za završetak je 75 dana.

“Radovi zavise od vremenskih uslova, ali mislim da ćemo ih završiti u predviđenom roku”, naveo je Gavrić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments