Osnovati Udruženje brodara

0
Osnovati Udruženje brodara

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas, nakon sastanka vlasnika brodica kod načelnika opštine, dogovoreno da bude osnovano Udruženje brodara „Višegrad na Drini“.Jedan od vlasnika brodića Nenad Radović rekao je da se ukazala potreba za formiranje udruženja koje bi moglo da zastupa interese vlasnika čamaca i brodova.

„Osnovaćemo udruženje, a u narednom periodu, u saradnji sa opštinom, stvorićemo uslove da plovidba bude bezbjedna i da ljudi koji dolaze u Višegrad mogu da izađu na vodu i da uživaju u njenim čarima“, istakao je Radović.

On kaže da u Višegradu ima 56 registrovanih plovnih objekata, a da sa brodovima koji nisu registrovani ima stotinjak.

„Udruženje će inicirati i ostale da se registruju, a ujedno da polože ispit za upravljanje čamcem, a sve u interesu bezbjednosti“, dodao je Radović.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je cilj ovog udruženja da se poveća bezbjednost i da se riječna plovila dovedu u red kako bi Višegrad i spremno dočekao turističku sezonu.

„Smatramo da je ovo udruženje od izuzetnog značaja, a mi ćemo zajedničkim snagama raditi na unapređenju usluga riječnih plovila na zadovoljstvo svih, a najviše turista“, kaže Đurević.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare