Osnovano udruženje “Za bolje Istočno Sarajevo”

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas je osnovano Udruženje građana “Za bolje Istočno Sarajevo”, za čijeg je predsjednika izabran Aleksandar Lasica sa Pala, dok će funkciju sekretara obavljati Tatjana Pandurević.
Na Osnivačkoj skupštini usvojen je Statut Udruženja u kojem se navodi da je cilj ove dobrovoljne, vanstranačke, nevladine i neprofitne organizacije podizanje kvaliteta života građana Istočnog Sarajeva, gdje nedostaju kulturni, sportski, obrazovni i ekološki sadržaji, te infrastruktura i privredni kapaciteti.

“Cilj našeg udruženja jeste i izrada odgovarajućih politika, strategija, planova, studija i projekata, unapređenje svijesti građana o njihovim ljudskim, socijalnim i drugim pravima, kao i unapređenje svijesti građana o odgovornosti izabranih predstavnika vlasti za stanje u gradu Istočnom Sarajevu i gradskim opštinama”, rekao je Lasica Srni.

Član Inicijativnog odbora za osnivanje ovog udruženja Marko Đogo rekao je novinarima da Skupštinu Udruženja “Za bolje Istočno Sarajevo” čini dvadesetak mladih i visokoobrazovanih ljudi iz Istočnog Sarajeva, među kojima je i pet magistara i pet doktora nauka.

“Riječ je o inženjerima poljoprivrede, arhitekture, ekonomistima, žurnalistima i drugim mladim ljudima koji su odlučni da podignu kvalitet života na području Istočnog Sarajeva”, istakao je Đogo.

Prema njegovim riječima, Udruženje želi da putem raznih projekata podrži i pomogne razvoj grada Istočno Sarajevo, a jedan od prvih aktivnosti odnosiće se na izradu dinamičke strategije razvoja grada do 2018. godine.

On je dodao da Udruženje želi da na specifičan i stručan način bude korektiv u funkcionisanju gradske vlasti i administracije, s ciljem bolje zaštite i ostvarivanja interesa udruženih opština i njihovih građana.

Đogo je pozvao sve zainteresovane građane da se pridruže Udruženju i da zajedno doprinesu bržem razvoju i punoj afirmaciji Istočnog Sarajeva.

Jedna od karakteristika Udruženja, kako Statut striktno propisuje, jeste odredba da nisu dozvoljene nikakve strane donacije.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments