Osnovano udruženje „Ćiro“

0

U Sarajevu je danas održana Osnivačka skupština Udruženja građana Park prirode kulturno-istorijsko-ekološkog turizma: uska pruga Sarajevo-Pale-Višegrad „Ćiro“. Predsjednik Osnivačke skupštine Udruženja Radovan Pejić rekao je Srni da je osnovni cilj udruženja revitalizacija uskotračne pruge sa pratećim sadržajima na relaciji Sarajevo-Pale-Višegrad i povezivanje sa prugom prema Mokroj Gori.


Osim toga, naveo je Pejić, ciljevi udruženja su afirmacija tradicionalnog željezničkog saobraćaja, ekonomski razvoj ove regije, podsticaj ekološke svijesti, jačanje turističke ponude, povezivanje olimpijskih planina Trebević i Jahorina i dodatna afirmacija turizma i sporta.

Na Osnivačkoj skupštini Udruženja „Ćiro“ usvojen je i Statut udruženja, te konstituisano rukovodstvo.

Za predsjednika Udruženja i Upravnog odbora Udruženja izabran je Fadil Čordalija, a njegovi zamjenici su Slobodan Savić i Abdulah Bašić.

Predsjednik Skupštine udruženja je Sakib Avdibegović, a potpredsjednici su Boško Čegar i Mustafa Štukan. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Milenko Tomanić, dok je njegov zamjenik Muhidin Garibija.

Pejić kaže da bi prva radna sjednica Skupštine udruženja trebalo da bude održana u narednih 60 dana, kada će biti doneseni poslovnik o radu, program rada i finansijski plan udruženja.

Na Osnivačkoj skupštini udruženja „Ćiro“ visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku uručena je Povelja počasnog člana udruženja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare