Osnovano privredno društvo “Andrićev konak”

0

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad donijeli su danas odluku o osnivanju Privrednog društva “Andrićev konak”, koje će se baviti hotelskim smještajem, restoranskom i agencijskom djelatnošću, trgovinom na malo i gradskim i prigradskim prevozom.

Za vršioca dužnosti direktora “Andrićevog konaka” imenovan je diplomirani ekonomista Marko Božić, lokalni parlament donio je i odluke o kriterijumima za njegovu platu, formiranju konkursne komisije i raspisivanju konkursa za ovo rukovodeće mjesto.

Odbornici su većinom glasova usvojili i odluku da se ovom privrednom društvu ustupi poslovni prostor Hotela “Višegrad” sa baštom, parkingom i inventarom i opremom.

Osnivački ulog opštine je 120.000 KM.

Opština Višegrad je početkom jula od preduzeća “Srbinjeputevi” iz Foče kupila za 5,7 miliona KM na kredit Hotel “Višegrad”, bivši Hotel “Lotika”, prostor Salona namještaja, motela “Bikavac”, Robnu kuću, bivši restoran “Panos” i jednu samoposlugu.

Za odluku o osnivanju Privrednog društva “Andrićev konak” glasalo je 14 odbornika SDS-a, PDP-a, SDA, NDP-a i SRS RS, protiv je bio odbornik DNS-a, dok u glasanju nije željelo da učestvuju pet odbornika SNSD-a.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments