Osnovana Asocijacija sportskih centara Srpske

0

ISTOČNO SARAJEVO – Asocijacije sportskih centara Republike Srpske osnovana je danas na Skupštini u Istočnom Sarajevu, a za predsjednika je izabran direktor Sportskog centra „Borik“ iz Banjaluke Nenad Talić.

Talić je rekao da je Asocijacija osnovana s ciljem razvoja sporta, međusobne saradnje, razvoja i razmjene iskustva između sportskih centara, unapređenja položaja zaposlenih u ovoj grani, te zajedničkog nastupa pred relevantnim republičkim, državnim i međunarodnim organima u oblasti sporta.

„Asocijacija će funkcionisati i kao udruženje poslodavaca u oblasti sportskih djelatnosti. Slični modeli postoje u Srbiji i Sloveniji, a cilj je da u Srpskoj okupimo sve zainteresovane sportske centre i dvorane kako bi djelovali ujedinjeni ka istom cilju“, pojasnio je Talić.

Sjedište Asocijacije je u Banjaluci, a član može postati svaki sportski centar koji je registrovan za obavljanje sportskih djelatnosti u skladu sa zakonom, kao i druge organizacije u oblasti sporta koje se bave djelatnostima vezanim za sportske objekte.

Za potpredsjednike izabranu su direktori sportskih centara i dvorana Istočnog Sarajeva Milorad Lale i laktaša Radenko Marčeta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare