Osnivanje resursnog centra za potrebe djece sa defektološkim problemom

0
Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Sarajevsko-romanijske, Starohercegovačke i Donjopodrinjske regije Danijela Mrda

ISTOČNO SARAJEVO – Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske uručilo je vaspitno-obrazovnoj ustanovi za djecu sa poteškoćama intelektualnog funkcionisanja „Zaštiti me“ u Banjaluci rješenje o osnivanju resursnog centra u Istočnom Sarajevu, koji će biti stacionaran u Osnovnoj školi „Sveti Sava“.

„Na radost svih škola u Sarajevsko-romanijskoj, Starohercegovačkoj i Donjopodrinjskoj regiji resorni ministar Natalija Trivić uručila je rješenje o osnivanju resursnog centra u Istočnom Sarajevu, koji će biti stacioniran u školi `Sveti Sava`“, potvrdila je Srni direktor ove škole Danijela Mrda.

Ona je napomenula da je Ministarstvo dostavilo kancelarijski i didaktički materijal za opremanje centra, te navela da je ova škola u punom kapacitetu spremna dati na korištenje i senzornu sobu.

„Usluge resursnog centra će koristiti sva djeca naše regije – predškolci, osnovci i svi oni kojima će pomoć u ranoj identifikaciji problema, a i samom tretmanu biti neophodna i biti pružena na adekvatan način“, rekla je Mrda koja je i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u ovim regijama.

Ona je napomenula da je u regiji u svakodnevnoj potrebi više od 100 djece za defektološkim tretmanom.

„Ovaj resursni centar imaće višestruku ulogu u značaju prvo rane identifikacije, a poslije i načina i pristupa u izradi nastavnih planova i programa, ali i adekvatnog tretmana koji će biti pružan djeci u toj vrsti potrebe“, ocijenila je Mrda.

Ona je izrazila nadu da će centar početi sa radom krajem ovog mjeseca i navela da će za ovaj centar biti potreban defektolog sa licencom za senzorsku terapiju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare