Osmoro učenika u stabilnom stanju

0

Zdravstveno stanje osmoro učenika Srednjoškolskog centra sa Pala, koji su primljeni u Bolnicu u Kasindolu zbog simptoma trovanja, je stabilno i oni su pušteni kućama.


Vršilac dužnosti direktora Bolnice u Kasindolu Slavko Ždrale potvrdio je Srni da su učenici primljeni juče poslije podne, te da su imali probleme sa disanjem, mučninu i simptome neuromuskularne nestabilnosti.

“Tegobe su dobili prilikom upotrebe nekog, meni nepoznatog, sredstva u obliku spreja, a prva pomoć im je pružena u Domu zdravlja na Palama”, rekao je Ždrale, ne želeći da komentariše o kakvom je spreju riječ, jer je to u nadležnosti policije.

On je naveo da je petoro učenika, nakon pregleda, vraćeno kući, dok je troje zadržano na liječenju i pušteno nakon jutrošnje vizite sa preporukom da se, ukoliko se tegobe vrate, ponovo jave ljekaru.

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo prethodno je saopštio da se u Dom zdravlja na Palama obratilo više učenika Srednjoškolskog centra koji su nakon ukazane ljekarske pomoći upućeni u Bolnicu u Kasindolu na dalje liječenje.

Policija je saznala da je juče jedan učenik Srednjoškolskog centra našao bočicu koju je donio u školu, ne znajući šta se u njoj nalazi, te je iz te bočice, pritisnuvši patent, ispustio tečnost u razredu.

Bočica je oduzeta, nalazi se u Policijskoj stanici Pale i biće poslata na vještačanje.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments