Osam godina Dječije biblioteke

0

ISTOČNO SARAJEVO – Dječije odjeljenje Matične biblioteke Istočno Sarajevo organizovalo je danas novogodišnju predstavu, povodom osam godina rada.
Bibliotekar Matične biblioteke Istočno Sarajevo Slađana Bratić istakla je da je od samog osnivanja Matične biblioteke 1996. godine postojala želja za osnivanjem Dječijeg odjeljenja, ali da uslovi to nisu dozvoljavali.

Ona je naglasila da biblioteka ne služi samo za čitanje knjiga, već i za sticanje znanja.

Bratićeva je navela da na desetine hiljada djece prolaze kroz biblioteku, a da je trenutno učlanjeno njih 2.500.

“Matična biblioteka ima oko 118.000 knjiga, a Dječije odjeljenje raspolaže sa oko 15.000. Taj broj je otprilike uvijek isti, jer mi s vremena na vrijeme neke stare knjige zamjenimo novim”, rekla je Bratićeva.

Prema njenim riječima, osim knjižnog fonda, biblioteka raspolaže i sa dosta CD-ova, enciklopedija, igračaka i drugog edukativnog materijala koji je neophodan za rad raznih radionica.

U okviru proslave rođendana Dječijeg odjeljenja bio je organizovan i poseban program na kojem su učestvovali učenici Srednje škole “28. juni” i polaznici radionica Dječije biblioteke.

Nastavnik srpskog jezika i književnosti u Srednjoj školi “28. Juni” Dragana Mandrapa navela je da su članovi dramske sekcije ove škole pripremili novogodišnju predstavu za Matičnu biblioteku povodom obilježavanja njihovog rođendana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments