Organizovano okupljanje mladih sa područja Sarajevsko – romanijske regije

0

Savjet mladih Pale i Savjet mladih Rogatica inicirali su prvo okupljanje mladih sa područja Sarajevsko – romanijske regije.
Ova vrsta okupljanja izuzetno je značajna radi motivisanja, udruživanja i usmjeravanja mladih ljudi da zajedničkim snagama uvedu promjene koje su neophodne za poboljšanje kvaliteta života na ovom području. Održan je sastanak omladinaca radi definisanja gorućih problema i konkretnih koraka koje namjeravaju preduzeti kako bi održali komunikaciju među mladima koju su ovom prilikom uspostavili.

Postignuti su dogovori o saradnji na razlicitim aktivnostima u budućnosti koje bi se organizovale u svakoj od ovih opština. To su seminari, planinarenje, veče akustične gitare i slično.

Savjet mladih Pale trenutno broji tačno 40 članova. U prethodnih godinu dana aktivnost Savjeta mladih bila je usmjerena na okupljanje mladih, povećanje broja članova i promociju organizacije radi primamljivanja mladih, ambicioznih i sposobnih ljudi, koji bi svoju energiju usmjerili na aktiviranje mladih da na najbolji mogući način iskoriste voju mladost.

Postignuta je saradnja sa Udruženjem za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“,  Studentskim pozorištem „Pale“, Debatnim klubom „Pale“ i Omladinskim klubom Crvenog krsta Pale, kao i sa KULT-om, Omladinskim savjetom RS i Inicijativom mladih za ljudska prava koja nam je dosta pomogla da uspostavimo kontakt sa omladinskim organizacijama iz drugih opština u BiH. Sa ovim organizacijama uspostavljena je saradnja na brojnim aktivnostima.

Članovi Savjeta mladih Pale su veoma zadovoljni što su sada uspostavili kontakt sa mladima iz šest opština Republike Srpske i raduju se saradnji i budućim aktivnostima.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare